O echipa de bucatari din Bosnia-Hertegovina spune ca a preparat cea mai mare supa din lume - de 4.124 de kilograme - intr-o incercare de a dobori recordul actual inscris in Guinness Book, tentativa urmand sa fie omologata. La capatul a opt ore petrecute pentru prepararea supei, care a avut loc sub privirile a sute de curiosi, intr-o piata din Sarajevo, bucatarii au ciocnit cupe cu sampanie deasupra unei oale uriase, informeaza 20minutes.fr, citat de Mediafax.

Tentativa lor trebuie sa fie omologata de o comisie a Guinness Book.

Recordul precedent a fost stabilit tot de o echipa de bucatari din Bosnia, care a preparat, in august 2014, o supa de peste, in localitatea Prnjavor, din nordul tarii.

"Am organizat acest eveniment pentru a incerca sa doboram recordul. (Supa, n.r.) cantareste aproape 4.200 de kilograme, recordul in vigoare fiind de 4.026 de kilograme", a declarat pentru AFP unul din maestrii bucatari, Zakir Roksa, inainte de a incheia pregatirile.

Alaturi de colegii sai si de zeci de voluntari, care au taiat carnea si legumele, el a preparat "supa beiului", o mancare traditionala in Bosnia.

Au fost necesare, printre altele, 1.000 de kilograme de carne de pui, 150 de kilograme de morcovi, 50 de kilograme de telina, 20-30 de kilograme de ceapa, 15 kilograme de bame, 100 de kilograme de faina, 100 de litri de ulei, 50 de kilograme de unt, potrivit bucatarilor.

Aproximativ 15.000 de portii de supa au fost apoi distribuite oamenilor veniti sa asiste la eveniment, dar si unor centre pentru oameni saraci si unor spitale.