Actrița britanică Emilia Clarke, faimoasă pentru interpretarea rolului lui Daenerys Targaryen în serialul „Game of Thrones” difuzat de HBO, spune că și-a pierdut „o porțiune deloc mică” din creier din cauza a două anevrisme cerebrale, relatează futurism.com.

Emilia Clarke (Daenerys din Game of Thrones)Foto: HBO Go

Clarke a spus însă că, mulțumită medicilor, ea și-a revenit aproape complet, excepție făcând porțiunile de materie cenușie înlăturate în timpul operațiilor la care a fost supusă în urma accidentelor vasculare pe care le-a suferit în timpul filmărilor la seria.

„Lipsește o porțiune deloc mică. Ceea ce mă face mereu să râd...Practic atacurile cerebrale, duc la pierderea unei bucăți din creierul tău imediat după ce acesta nu primește sânge timp de o secundă”, a declarat ea într-un interviu acordat BBC.

„Așa că sângele găsește o altă rută să treacă, dar apoi orice bucățică lipsă este pierdută”, a adăugat ea.

Clarke a vorbit și cât de înspăimântătoare și dureroase au fost ambele experiențe.

„A fost cea mai atroce durere. A fost incredibil să am 'Game of Thrones' să mă pună pe picioare și să îmi ofere un scop”, a povestit actrița britanică.

Emilia Clarke nu „își bate capul” din cauza materiei cenușii lipsă

Potrivit centrului medical Mount Sinai, cei care supraviețuiesc unor anevrisme cerebrale se confruntă adesea cu probleme neurologice pentru majoritatea vieților lor.

Tratamentele moderne presupun identificarea rapidă a anevrismului și prevenirea umplerii lor cu sânge cu ajutorul unor „bobine” minuscule detașabile, o procedură relativ nouă care nu mai face necesară deschiderea cutiei cerebrale.

Clarke a vorbit pentru prima dată despre problemele sale medicale în timpul unui interviu acordat în 2019 jurnaliștilor de la The New Yorker, ea povestind că după primul incident nu și-a putut aminti nici măcar numele.

„Îmi puteam vedea viața în față și nu merita trăită. Sunt o actriță. Trebuie să îmi pot aminti replicile. Acum nu îmi puteam aminti nici măcar numele”, afirma ea la momentul respectiv.

Într-un interviu separat acordat în urmă cu 3 ani ea a dezvăluit și că a fost constrânsă să apară în unele scene nuddin „Game of Thrones”.

Clarke a trecut însă aproape miraculos peste problemele medicale din cauza intervenției prompte a medicilor.

„Păi, ăsta ești tu. Acesta a creierul pe care îl ai. Așa că nu are rost să îți bați capul încontinuu cu ceea ce nu ar fi acolo”, a mai spus ea în interviul recent acordat BBC.