​Sindromul WiFi sau alergia la WiFi se referă la sensibilitatea electromagnetică pe care unii oameni o pot avea în prezența aparatelor electronice. Simptomele cel mai frecvent asociate acestei tulburări includ irtații dermatologice, precum roșeață, furnicături și senzații de arsură, dar și simptome neurastenice și vegetative, precum oboseală, dificultăți de concetrare, amețeală, greață, palpitații cardiace și tulburări digestive.

Sindromul WiFiFoto: captura ecran

Sensibilitatea la sursele radiațiilor electromagnetice este o problemă reală ce poate afecta subiecții umani în funcție de gravitatea și intensitatea semnelor diagnostice. Cu toate acestea, specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății susțin că hipersensibilitatea electromagnetică nu reprezintă un diagnostic medical în lipsa dovezilor științifice necesare asocierii acestor simptome cu expunerea subiecților umani la frecvența electromagnetică.

Materialul video de mai jos, realizat de editorii canalului de youtube SciShow, dezvoltă acest subiect controversat ținând cont de dovezile științifice actuale, precum și de posibilitatea ca aceste simptome să fie simple manifestări ale efectului nocebo.