Croatia marcheaza astazi 26 de ani de independenta, insa sefii turismului tarii au sarbatorit in avans (acum cateva luni) deoarece au anticipat o crestere de 30% a numarului de turisti in 2017. Daca in 2010, peste 9 milioane de persoane au vizitat Croatia, in 2014, s-a ajuns la 11,9 milioane, in timp ce in 2015 tara a gazduit 12,7 milioane de turisti, iar anul trecut aproape 13,8 milioane. Anul acesta numarul de vizitatori a ajuns la 17 milioane, conformThe Telegraph.

Insula HvarFoto: Wikipedia

Pentru pasionatii de calatorii pe timp de noapte, Hvar este una dintre cele mai bune destinatii. Hvar este o insula lunga si subtire, aflata la doar 40km de Split, renumita pentru campurile sale de lavanda. Insula este cunoscuta si pentru productia de vin rosu. Pe de alta parte, insula Rab este cunoscuta pentru plajele sale cu nisip auriu inchis. Cea mai faimoasa plaja este Paradise sau plaja Rajska, unde oamenii beneficiaza de multe facilitati si pot face diferite activitati. Rab este cunoscuta si pentru cladirile medievale.

Lastovo se afla pe ultimul loc in topul celor 15 cele mai frumoase insule din Croatia. Insula are o populatie mica, un singur hotel, insa casele si apartamentele sunt disponibile pentru inchiriere. Parcul national al insulei, precum si arhitectura in stilul venetian al secolului al XVI-lea atrag orice vizitator, iar persoanele pasionate de ciclism sau mers pe jos pot alege Lastovo ca destinatie.

Top 15 insule din Croatia:

1. Hvar

2. Krk

3. Rab

4. Kornati

5. Pag

6. Mljet

7. Cres

8. Brac

9. Korcula

10. Vis

11. Losinj

12. Elaphiti

13. Zadar

14. Krapanj

15. Lastovo