Ramasitele unui mare templu aztec si ale unui teren de joc ceremonial au fost descoperite in centrul Mexico City, aruncand o noua lumina asupra locurilor sacre ale metropolei cucerite de spanioli in urma cu cinci secole, scrieGuardian.

Ramasitele unui fost templu aztec din TenochtitlanFoto: Captura afp

Descoperirile au fost facute pe o strada secundara aflata in spatele catedralei romano-catolice din epoca coloniala de la Zocalo, principala piata a orasului.

Sapaturile arheologilor au dezvaluit o sectiune unui masiv templu circular dedicat zeului aztec al vantului, Ehecatl, si o mica parte a unui teren de joc ritual, confirmand relatarile primilor cronicari spanioli care au vizitat capitala imperiala azteca, Tenochtitlan.

“Datorita descoperirilor de acest tip putem vedea locatia, pozitionarea si dimensiunile fiecarei structuri descrise de cronici”, spune Diego Prieto, seful institutului de antropologie si istorie din Mexic.

Arheologii au anuntat si descoperirea a 32 de vertebre ce au apartinut unor barbati azteci, stivuite intr-o gramajoara chiar langa teren.

“A fost o ofranda asociata jocului cu mingea, chiar langa treptele (terenului). Vertebrele, gaturile, provin cu siguranta de la victime sacrificate sau decapitate”, a spus arheologul Raul Barrera.