Trilurile pasarilor, oracaielile broastelor sau sunetele produse de aricii care sapa un tunel pe sub frunze au devenit un succes pentru un post de radio ceh, scrienationmultimedia.com. Difuzand dintr-o padure din sud-vestul Republicii Cehe, Slow Radio utilizeaza microfoane instalate in copaci pentru a inregistra sunetele padurii si a le difuza 24 din 24 de ore.

RanduneleFoto: Captura YouTube

"Cea mai dificila parte a fost gasirea locului potrivit", a declarat Vaclav Nyvlt, reporter al site-ului de stiri iDnes.cz.

"In majoritatea locurilor in care exista combinatia formata din pasari, electricitate si internet, exista de obicei si civilizatie, un drum, o cale ferata sau o fabrica. In cele din urma, le-am cerut ornitologilor sa ne ajute sa gasim un loc potrivit", a mai adaugat acesta.

Nyvlt a refuzat, insa, sa divulge locatia microfoanelor din cauza ingrijorarilor ca utilizatorii curiosi ar putea deranja emisiunile.

Microfoanele sunt conectate printr-un cablu de 100 de metri lungime, care duce catre un magazin care contine toate echipamentele pentru difuzare.

Dupa numai o saptamana, postul de radio se poate lauda deja cu 1.600 de ascultatori la orele de varf, a mai spus Nyvlt.