A fost un cunoscut cal de curse, insa problemele de sanatate cu care se confrunta prevesteau un sfarsit pentru Metro. Insa, stapanul sau, Ron, a avut o idee inedita, relateazaBBC. Se spune ca poti duce un cal la apa, dar ca nu-l poti determina sa o si bea. Astfel ca, atunci cand Ron i-a aratat calului sau pentru prima oara sevaletul, nu avea nicio garantie ca Metro chiar il va folosi pentru a picta.

Metro, calul care picteazaFoto: Captura YouTube

"L-am invatat mai intai sa atinga panza cu nasul si apoi sa tina o pensula", a declarat Ron.

"Ar fi putut doar sa atinga pensula de panza si apoi sa o arunce si acesta ar fi fost sfarsitul. Din fericire pentru noi, a inceput sa traseze linii si parea sa-i placa", a mai spus acesta.

Astfel, cu ajutorul noii sale pasiuni, calul a reusit sa lupte cu problemele de sanatate cu care se confrunta si sa isi revina.

Metro a creat lucrari pe care Ron le-a considerat suficient de bune pentru a le expune intr-o galerie locala. Primele patru picturi au fost vandute in aceeasi saptamana in care au fost expuse.

Mai mult, "stilul" lui Metro este acum comparat cu cel al lui Jackson Pollock, un pictor renumit pentru tehnica de stropire si picurare pe care o foloseste pentru tablourile sale.