O aplicatie care detecteaza atunci cand copiii trimit sau primesc imagini sexuale explicite a fost dezvoltata. Gallery Guardian analizeaza imaginile pentru a detecta nuditatea si pentru a alerta parintii in cazul in care copiii lor salveaza imagini cu continut sexual explicit pe telefon, informeazaBBC.

Aplicatia Gallery GuardianFoto: Captura YouTube

"Destul de simplu. Mai intai, aplicatia va analiza daca in poza este o persoana. Odata facut acest lucru, se va trece la studierea pielii. Cu cat va fi identificata mai multa piele, cu atat algoritmul va avansa catre afisarea mesajului 'imagine suspecta detectata' ", a spus Daniel Skowronksi, de la Yipo Technologies.

BBC a testat aplicatia folosind 20 de imagini cu continut sexual explicit. 12 dintre acestea au fost identificate imediat, insa 8 au fost ratate.

Compania sustine ca aplicatia are o rata de succes de 96% si ca inca se lucreaza pentru a imbunatati algoritmul pe baza caruia aceasta functioneaza, astfel incat sa atinga un succes de 100%.

Aplicatia, dezvoltata de Yipo Technologies, nu este inca disponibila si solicita inscrierea parintilor pe site-ul lor pentru a afla cand va fi gata pentru descarcare.