Palatul Parlamentului va fi inchiriat pentru scene din lungmetrajul horror "The Nun", produs de New Line Cinema si Warner Bros. Spatiile necesare filmarii vor fi tarifate cu 5.000 de euro pe ora, potrivit unui memorandum intern aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, informeaza news.ro.

Palatul ParlamentuluiFoto: USER UPLOADED

"Am avut o solicitare din partea studioului cinematografic Castel Film Bucuresti pentru a filma pe 11 iunie 2017 cateva secvente dintr-un proiect, un film. Acesta se intituleaza "The Nun", este un film artistic de lung metraj. Subiectul acestui film este activitatea in lacasurile monastice in perioada imediat urmatoare dupa cel de-al doilea Razboi Mondial", a declarat luni Ioana Bran, secretar al Camerei Deputatilor, la finalul sedintei Biroului Permanent.

Spatiile unde se solicita a se realiza filmarile sunt: holurile C6 si C4, cota 0.00, scara circulara din corpul E4/E2 si salonul Brancovenesc.

Lungmetrajul "The Nun", regizat de Corin Hardy, este un film horror, produs de New Line Cinema si Warner Bros, un spin-off al "The Conjuring 2" (2016). Lungmetrajul va fi filmat si in locuri din Hunedoara si Sighisoara si este programat sa fie lansat in iulie 2018.