Compania Air India a depus o plangere la politie, dupa ce un parlamentar indian a lovit in repetate randuri cu un papuc un angajat al liniei aeriene pentru ca nu a putut sa primeasca un loc la clasa intai. Parlamentarul Ravindra Gaikwad le-a spus jurnalistilor ca l-a lovit pe angajat de peste 25 de ori cu una dintre sandalele sale, pentru ca ar fi dat dovada de aroganta, transmite News.ro citand BBC News.

De asemenea, compania aeriana ia in considerare sa-i interzica parlamentarului sa mai zboare in viitor cu Air India.

Gaikwad a decis sa-l atace pe angajatul companiei, dupa ce acesta i-a explicat ca nu poate zbura la clasa intai pentru ca aeronava avea doar locuri economic.

"Nu sunt un parlamentar BJP (n.r. formatiunea premierului Narendra Modi). Eu sunt un parlamentar al Shiv Sena. Nu voi tolera asemenea insulte. Lasati-l pe angajat sa se planga, dar eu ma voi plange presedintelui Congresului", a declarat Ravindra Gaikwad.

Angajatul Air India a explicat ca parlamentarul indian a reusit sa-i sparga ochelarii in timpul atacului.

"Atunci cand i-am spus ca nu este posibil sa primeasca ce vrea, el a devenit abuziv si a inceput sa utilizeze un limbaj obscen. Dumnezeu sa ne salveze tara daca asta este cultura si comportamentul parlamentarilor nostri", a spus angajatul lovit intr-un interviu pentru Asia News International.

Ministrul Aviatiei Civile s-a declarat revoltat de incident, sustinand ca niciun cetatean nu ar trebui sa se comporte intr-un asemenea mod si nu va incuraja violenta fizica in India.

Anul trecut, un alt parlamentar indian a fost arestat dupa ce a lovit cu palma un angajat al aeroportului Andhra Pradesh.