Cursa pentru plecarea pe Luna mai are doar cinci echipe ramase in competitie. Grupurile care au supravietuit sunt cele care au indeplinit conditiile ce vizau un termen limita - anul 2016 - pentru a obtine contracte de lansare, care au fost verificate de catre organizatorii Google Lunar X-Prize, scrie BBC.

Calatorie pe LunaFoto: BBC

Google Lunar X Prize este o competitie care ofera 20 de milioane de dolari pentru o firma privata care reuseste sa puna prima pe Luna un aparat, fara echipaj uman, care sa se deplaseze pe solul selenenar cel putin 500 de metri si sa transmita imagini si alte date pe Pamant. Pentru a avea sansa sa castige aceasta suma de bani, echipele vor trebui sa paraseasca Pamantul pana in data de 31 decembrie.

Echipele ramase sunt:

-SpaceIL (Israel)

-Moon Express (US)

-Synergy Moon (International)

-Team Indus (India)

-Hakuto (Japonia)

Organizatorii X-Prize au anuntat, totodata, ca un milion de dolari - premiul pentru diversitate - va fi impartit intre cele 16 grupuri care au fost in competitie pana acum. Organizatorii spera ca echipele care au abandonat cursa vor continua sa dezvolte solutii cat mai accesibile pentru explorarea spatiului.

Cititi articolul integralaici.