Compania Disney ar putea sa primeasca o despagubire de 50 de milioane de dolari dupa moartea actritei Carrie Fisher, care trebuia sa apara in trei filme din seria cinematografica "Razboiul stelelor/ Star Wars", informeaza nme.com, citat de News.ro.

Carrie FisherFoto: Captura YouTube

Compania Disney, care detine drepturile pentru franciza "Star Wars" incepand cu filmul "Star Wars: Trezirea Fortei/ Star Wars: The Force Awakens" (2015), dupa ce le-a cumparat, in anul 2012, de la Lucasfilm, ar fi stabilit si intocmit o polita de asigurare in privinta actritei Carrie Fisher inainte ca artista sa joace in pelicula din anul 2015.

Carrie Fisher urma sa apara in trei noi filme "Star Wars", iar inainte de a deceda a finalizat filmarile pentru cel de-al optulea film din aceasta serie cinematografica.

Actrita ar fi urmat sa interpreteze un rol important si in cel de-al noualea film al seriei "Star Wars", desi proiectul cinematografic nu a intrat inca in preproductie.

Suma de 50 de milioane de dolari ar urma sa ii fie platita companiei Disney de Lloyd's of London, dupa ce polita de asigurare a actritei Carrie Fisher a fost inregistrata cu firma Exceptional Risk Advisors din New Jersey, care ofera despagubiri de pana la 50 de milioane de dolari in caz de accident si imbolnavire, deces si dizabilitati.

Carrie Fisher a murit, la varsta de 60 de ani, pe 27 decembrie, in urma unui stop cardiac.