Un chirurg din Marea Britanie a filmat secvente din timpul unei operatii cu ajutorul ochelarilor Snapchat, ochelari de soare cu doua camere mici integrate, care permit utilizatorului sa inregistreze ceea ce vede, scrie BBC.

Dr. Shafi Ahmed in timpul operatieiFoto: BBC

Procedura de reparare a herniei a avut loc la Spitalul Independent din Londra. In timpul operatiei, Dr. Shafi Ahmed a postat pe Snapchat filmulete in timp real.

Pacientul din videoclipul postat si pe Youtube a ales sa ramana anonim, aflandu-se inca in recuperare dupa operatie.

Dr. Ahmed a declarat ca acesti ochelari au prezentat o oportunitate unica datorita platformei oferite in scopul predarii.

"Sunt in permanenta cautare a unor modalitati noi de a dezvolta predatul, in special prin intermediul tehnologiei >>usor de purtat<<. Cand am vazut ochelarii Snapchat, am rugat prietenii sa-mi faca rost de o pereche si sa mi-o trimita."

"Exista inegalitati in ceea ce priveste educatia medicala in diferite tari - caut moduri prin care putem folosi tehnologia de ultima ora pentru a preda oamenilor de pretutindeni", a declarat acesta.

Operatia a fost vizualizata initial de aproximativ 200 de studenti si stagiari si a acumulat, ulterior, mii de vizualizari pe Youtube.