Un parc de distractii din Japonia, care propunea clientilor sa patineze pe gheata contempland sub picioarele lor 5.000 de siluete de pesti congelati, a fost nevoit sa inchida patinoarul, duminica, dupa un val de critici, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Administratorul parcului Space World, situat in Kitakyushu (sud-vest), a deschis acest loc insolit in 12 noiembrie, dar foarte repede conceptul a fost considerat sinistru si imoral.

"Mai multe voci s-au ridicat pentru a denunta faptul ca folosim fiinte ca jucarii si risipim hrana", a explicat un purtator de cuvant al companiei, Koji Shibata.

"Pe plan intern, am avut discutii legate de moralitatea acestei idei" inainte de o accepta, a precizat el, mentionand ca pestii erau deja morti in momentul in care au fost cumparati si considerati improprii pentru consum.

"Am dorit sa oferim clientilor nostri posibilitatea de a se simti ca si cum ar patina pe mare, dar dupa ce am fost criticat am decis sa renuntam", a declarat si Toshimi Takeda, din partea Space World.

Gheata urmeaza sa fie topita, o operatiune care ar putea dura o saptamana, inainte de organizarea unei ceremonii dedicata pestilor morti, in prezenta unui preot shintoist. "Am planificat acest lucru" inainte de declansarea scandalului, a asigurat el.