Muzeul American de Istorie Naturala a creat o harta animata care ilustreaza modul in care populatia umana a crescut si scazut de-a lungul timpului, indicand precis locul unde s-au produs astfel de schimbari si aratand motivele pentru care lucrurile au decurs in acest fel.

Harta evolutiei populatieiFoto: Captura YouTube

A fost nevoie de 200 de mii de ani pentru ca populatia umana sa ajunga la 1 miliard si de numai 200 de ani pentru a creste de la 1 miliard la 7 miliarde de locuitori; si, pe masura ce numarul populatiei a crescut, utilizarea resurselor naturale ale Pamantului s-a accentuat.

In prezent aceasta crestere a stagnat cel mai cu seama din cauza faptului ca familia moderna are acum mai mult ca niciodata, in medie, mai putini copii.

De aceea, alegerile pe care le facem in prezent, in materie de planificare familiala, precum si in ceea ce priveste alegerea de a consuma organizat resursele naturale si de a contribui la reducerea nivelului de poluare vor afecta viitorul nostru si al tuturor vietatilor Pamantului.

Clipul a fost publicat in urma cu sase zile pe canalul de youtube American Museum of Natural History si a inregistrat deja peste 500 de mii de vizualizari.

Citeste si: