In 2015 s-a efectuat un studiu, la care au participat 555 de voluntari de la Universitatea Brunel din Londra. Cercetarea a explorat relatia dintre actualizarile de pe Facebook ale oamenilor si personalitatile acestora, relateaza The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cat de multe lucruri spune despre tine activitatea pe Facebook? In incercarea de a raspunde acestei intrebari, studiul a adunat raspunsuri la o alta intrebare: Cat de des postati referitor la oricare subiect de mai jos?

-activitatile dumneavoastra sociale

-viata de zi cu zi

-subiecte intelectuale

-partenerul dumneavoastra

-copiii dumneavoastra

-realizari personale, diete sau alte activitati

Participantii au fost rugati sa raspunda prin niciodata, rar, uneori sau de multe ori.

In mod predictibil, rezultatele releva faptul ca oamenii care scriu lucruri referitoare la activitatile lor sociale si din viata de zi cu zi tind sa fie extrovertiti. Cu toate acestea, cei care, de cele mai multe ori, posteaza subiecte intelectuale nu arata, asa cum s-ar putea astepta, o tendinta de a fi introvertiti. Ceea ce indica postarile lor se numeste "deschidere pentru experiente", reflectand un interes pentru explorare in general (calatorii, experiente noi sau chiar un comportament riscant).

Cei care posteaza adesea lucruri legate de partenerul de viata au tendinta de a reflecta stima scazuta de sine, in timp ce oamenii care au diferite postari referitoare la copiii lor pun mare pret pe constiinciozitate. Cei care vorbesc foarte mult despre realizarile lor, diete si exercitii fizice indica o tendinta spre narcisism, dar se pare ca aceste tipuri de postari primesc cele mai multe like-uri.