Cantaretul american Bob Dylan, care a castigat in luna octombrie premiul Nobel pentru literatura pe 2016, a comunicat Academiei Suedeze ca va accepta acest trofeu, informeaza Reuters, citata de News.ro.

Bob DylanFoto: bobdylan.com

Bob Dylan, celebru si pentru faptul ca evita mass-media, nu facuse niciun comentariu public despre acest trofeu literar prestigios, care este insotit de un cec de 8 milioane de coroane suedeze (900.000 de dolari), in ciuda incercarilor repetate ale Academiei Suedeze - institutia care decerneaza premiul Nobel pentru literatura - de a-l contacta dupa anuntul oficial din 13 octombrie.

Fundatia Nobel a anuntat insa printr-un comunicat ca Bob Dylan a discutat in aceasta saptamana cu Sara Danius, secretar permanent al Academiei Suedeze, si i-a transmis ca va accepta premiul.

Comitetul Nobel spune ca va depinde doar de Bob Dylan daca va dori sa participe sau nu la ceremonia oficiala de inmanare a premiilor Nobel, ce va avea loc in luna decembrie.

"Nu s-a stabilit deocamdata daca Bob Dylan va participa la unul dintre evenimentele ce vor avea loc in timpul Saptamanii Nobel, la Stockholm, in decembrie", a anuntat, vineri, Fundatia Nobel.

"Fundatia Nobel va face publice toate informatiile pe aceasta tema imediat ce acestea vor fi disponibile", a transmis acelasi comunicat.

De asemenea, Bob Dylan a declarat intr-un interviu pentru cotidianul britanic The Telegraph ca va participa la ceremonia de inmanare a premiilor Nobel daca va putea.

Cantaretul american Bob Dylan a castigat premiul Nobel pentru literatura pe 2016 pentru "crearea unor noi expresii poetice in marea traditie a cantecului american", potrivit motivatiei oficiale a Comitetului Nobel.