Pentru a obtine un loc de munca la Google sau la Facebook, s-ar putea sa fii nevoit sa treci printr-un test-fulger alcatuit din intrebari cu privire la superputeri, accidente de avion si blendere. La GCHQ s-ar putea sa fii nevoit sa spargi un cod pentru a ajunge la ecranul de aplicare pentru job-uri. La Dyson, asigurarea interviului cu directorul executiv este o afacere mult mai elaborata, informeaza The Telegraph.

Compania britanica a renuntat la formularul de cerere tipic si, in schimb, solicita potentialilor solicitanti sa "calatoreasca" printr-o serie de puzzle-uri de pe internet, care consta intr-un joc de inteligenta.

Videoclipul prezinta animatii flash si o voce de fundal care vorbeste despre angajare, dar veti avea nevoie de o minte focusata pentru a gasi ceea ce este ascuns in continut.

Atunci cand descoperi acest lucru, vei debloca o cheie care te va conduce spre urmatoarea etapa. In total, puzzle-ul cuprinde patru etape care vor deveni disponibile in urmatoarele zile. Dyson spune ca deblocarea le va oferi solicitantilor sansa de a vizita sediul central, cat si oportunitatea unui interviu cu directorul executiv, Max Conze.

Dyson a declarat ca acest mod de angajare a fost orientat spre cei care erau pe cale sa se alature universitatii, in continuarea studiilor sau recent absolventi. Aceasta "schema" face parte dintr-o unitate ce urmareste angajarea a 3.000 de ingineri in decurs de patru ani.