Un desen mural in care papa Francisc este prezentat sub forma unui artist in graffiti care joaca "X si 0" folosind simbolul pacii, realizat pe un zid din apropiere de Vatican, a fost indepartat de "Politia bunei-cuviinte" din Roma, miercuri, la doar cateva ore dupa ce a fost realizat de un artist italian, informeaza Reuters, citat de News.ro.

Desenul il prezinta pe papa Francisc urcat pe o scara, jucand "X si zero" pe zidul unei cladiri, dar folosind simbolul international al pacii in locul cifrei zero, in timp ce un membru al Garzii Elvetiene de la Vatican, purtand uniforma traditionala a acestei garzi de elita, sta de paza .

Artistul stradal Mauro Pallotta, care isi semneaza operele cu acronimul "Maupal", a pictat desenul pe o coala mare de hartie in studioul sau si l-a lipit apoi pe fatada unei cladiri din apropiere de Vatican, in noaptea de marti spre miercuri.

In primele ore ale dupa-amiezei de miercuri, o furgoneta maro pe care scria "Politia bunei-cuviinte din Roma" a sosit la fata locului. Din ea au coborat mai multi angajati municipali care au dezlipit desenul de pe fatada cladirii folosind o serie de spray-uri cu aer comprimat.

Presa locala a criticat actiunea intreprinsa de "Politia bunei-cuviinte" pentru indepartarea desenului, in timp ce numeroase alte opere in graffiti, urate, afecteaza aspectul multor cladiri, iar pungile de gunoi se acumuleaza pe trotuare, din cauza unei greve a muncitorilor din serviciul de salubritate.