O gimnasta din Coreea de Nord si una din Coreea de Sud si-au facut un selfie in timpul Jocurilor de la Rio de Janeiro, aceasta fiind una din cele mai frumoase imagini venite din Brazilia in timpul acestei Olimpiade, relateaza cotidianul belgian Le Soir, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jocurile Olimpice sunt in primul rand o mare competitie unde cei mai buni sportivi de la toate disciplinele spera sa obtina medalia de aur. In acelasi timp, Jocurile sunt si scena unor mici momente care, in ce priveste geopolitica internationala, merg impotriva curentului.

Se stie, relatiile dintre Coreea de Sud si Coreea de Nord sunt foarte complicate de zeci de ani. Atunci cand doua gimnaste din aceste tari arata ca se pot intelege foarte bine, ele dau un exemplu de urmat.

In timpul calificarilor, nord-coreeanca Hong Un-jong si sud-coreeanca Lee Eun-ju au discutat mult si s-au amuzat indelung inainte de a posta un selfie, semn al prieteniei lor care tocmai s-a infiripat. Imaginile au devenit virale.

Totusi, ziarul britanic The Daily Star scrie ca Hong Un-jong ar putea fi pedepsita pentru acest selfie atunci cand se va intoarce in Coreea de Nord.