​Un chinez a avut o idee neobisnuita pentru a pierde in greutate. Acesta a purtat zilnic pe crestet o piatra care cantarea aproximativ 40 de kilograme, scrie mashable.com. Barbatul in varsta de 54 de ani a devenit cunoscut in orasul sau natal Jillin pentru antrenamentul sau neobisnuit: in ultimii patru ani oriunde mergea acesta purta pe cap piatra din imagini.

Cea mai ciudata modalitate de a pierde in greutateFoto: captura ecran

Cong Yan a adoptat aceasta rutina atunci cand a ajuns la pragul de 115 kilograme, o greutate mult prea mare pentru inaltimea sa de numai 1,65 metri.

Decis sa isi schimbe stilul de viata sedentar, Cong Yan a inceput in urma cu patru ani sa se plimbe cu o piatra de 15 kilograme si treptat a inlocuit "povara" sa cu pietre din ce in ce mai grele.

In primul an acesta a parcurs 1.5 kilometri zilnic si a reusit sa slabeasca 30 de kilograme. Anul acesta a inceput sa mearga cate 3 kilometri zilnic si sa faca in acest timp miscari de box si sa alterneze mersul cu alergatul in timp ce purta piatra pe crestet.

"La inceput am vrut doar sa incerc acest exercitiu, intrucat este mai sanatos sa faci miscare decat sa iei pastile de slabit. Si a functionat," a declarat acesta. De asemenea, Cong Yan a spus reporterilor ca spera sa intre in Cartea Recordurilor pentru ideea sa neobisnuita.