Un vicar din cadrul Bisericii Anglicane a fost amendat dupa ce, beat fiind, a lovit, a muscat si a scuipat un politist si un paramedic care l-au gasit "lesinat", imbracat in costumul de cleric, pe o strada din centrul Londrei, relateaza The Guardian. Vicarul l-a injurat pe politist si a afirmat ca are imunitate diplomatica din partea Vaticanului.

Biserica St. Mary the Virgin din LondraFoto: stmarysilford.org.uk

Gareth Jones, in varsta de 36 de ani, este preot paroh si vicar al bisericii St. Mary the Virgin din Great Ilford, nord-estul Londrei. Barbatul bause inainte d eincident trei sticle de vin, mai multe halbe de bere, si mai multe pahare de gin tonic si vodca - in total 53 de unitati de alcool.

La un momendat, vicarul a strigat "Am imunitate diplomatica". Intrebat din partea carei ambasade, acesta a raspuns: "Din partea Vaticanului", continuand cu o injuratura.

Prezentat vineri in fata instantei, Jones a pledat vinovat pentru doua acuzatii de atac la persoana. Judecatorul i-a cerut sa plateasca amenzi in valoarea de 700 de lire, despagubiri in valoarea de 200 de lire pentru fiecare dintre victime - politistul si paramedicul, la care s-au mai adaugat cheltuieli de judecata in valoarea de 85 de lire si o alta taxa de 35 de lire.