Produsele Lego sunt din ce in ce mai violente in contextul unei "curse a inarmarilor" in care s-au inscris producatorii de jucarii pentru a atrage atentia copiilor, in epoca jocurilor pe calculator, afirma cercetatori neo-zeelandezi, citati de AFP.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Canterbury, producatorul danez fabrica din ce in ce mai multe arme din 'caramizile; din plastic care l-au facut celebru.

"Produsele Lego nu mai sunt atat de inocente ca inainte", a declarat Christoph Bartneck, seful echipei de oameni de stiinta.

Lego produce caramizi multicolore din 1949 iar primele arme au aparut in 1978, intr-un joc cu tema castelului unde figurau sabii, securi si lancii, potrivit studiului.

Numarul armelor a crescut usor-usor si acestea sunt prezente astazi in 30% idn kiturile Lego.

Cercetatorii au studiat cataloagele producatorului in perioada 1973 - 2015 si au descoperit ca scenariile prezentate au devenit mai violente.

Acestia afirma insa ca danezii nu fac decat sa reflecte tendinta generala a pietei.

"Pentru a atrage atentia clientilor lor, producatorii de jucarii au intrat intr-o cursa metaforica a inarmarii pentru noi produse entuziasmante", spune studiul.