Un copac cu coroana in forma de inima de pe strada Constantin Noica din Sibiu a devenit viral pe Internet, dupa ce fotografia sa a aparut pe retelele de socializare, relateaza Agerpres.

Castan Sibiu 1Foto: Agerpres

Copacul vechi de mai multi ani nu a aratat in forma de inima pana acum. In aceasta primavara, muncitorii de la Primarie au tuns copacul in asa fel incat cele doua ramuri principale sa ocoleasca firele de curent. Nici acesti muncitori habar nu au avut ca cele doua ramuri vor ajunge sa se uneasca, formand o inima, iar prin mijlocul ei vor trece firele de curent electric.

"Acest arbore a fost toaletat, iar in urma toaletarii a rezultat aceasta forma. Nu a fost intentia muncitorilor de a crea aceasta forma", a explicat miercuri Mirela Gligore, purtator de cuvant al Primariei Sibiu.

Locuitorii de pe strada cu copacul in forma de inima nici nu au bagat de seama cum a crescut in acest an castanul din fata casei lor.

"Inima s-a facut singura, craca asta au taiat-o pentru ca trec firele. De aia au trebuit sa taie ce era in mijloc. Pare a inima, dar nu au gandit-o, au nimerit-o. Nici noua nu ne-a trecut prin cap sa vedem asa ceva. De azi incolo o sa ne uitam", marturiseste sibianca ce locuieste la casa cu numarul zece, in fata careia este castanul in forma de inima.

Pe strada Constantin Noica din Sibiu mai exista si alti castani, unii tunsi tot pentru a nu se intersecta ramurile cu firele de curent, insa niciunul nu a crescut in asa fel incat coronamentul sa formeze o inima.