Al doilea cel mai valoros diamant din lume, botezat "Lesedi la Rona", va fi scos la licitatie, estimandu-se ca pretul acestuia va ajunge la peste 70 de milioane de dolari, potrivit CNN, citata de Mediafax.

Lesedi la Rona, al doilea cel mai mare diamant din lumeFoto: Captura YouTube

"Lesedi la Rona" este un diamant de 1.109 carate, avand dimensiunea unei mingi de tenis. Piatra pretioasa va fi scoasa la vanzare luna viitoare, in Londra, de casa de licitatii Sotheby's.

Diamantul a fost descoperit anul trecut, in luna noiembrie, in Botswana (Africa de Sud).

Reprezentantii casei de licitatii au declarat ca aceasta bijuterie este cel mai mare diamant de calitate si brut care exista, estimandu-se ca vechimea sa depaseste 2.5 miliarde de ani.

"Nu numai ca este absolut in dimensiune si calitate, dar, de asemena, nicio astfel de bijuterie bruta nu a fost vreodata propusa la o licitatie publica", a declarat David Bennett, presedintele international al departamentului de bijuterii de la Sotheby's.

Lucara (LUCRF), compania canadiana care detine piatra valoroasa, l-a descris ca fiind cel mai mare diamant gasit in ultimii 100 de ani.

Potentialii cumparatori vor putea admira nestemata inainte de licitatie. Diamantul va fi expus in New York, pe 7 mai, iar in Londra, in intervalul 18 - 28 iunie.

Recordul pentru cel mai mare diamant de lume este in continuare detinut de "Cullinan", de 3.106 carate, descoperit in Africa de Sud, in 1905.