Un hotel din Noua Zeelanda a interzis accesul persoanelor imbracate in pantaloni lycra pentru ciclism, invocand ca "protuberantele" sunt inadecvate si "inestetice", scrie The Guardian.

biciclistiFoto: Agerpres/Xinhua

Intr-un efort de a "ridica standardele privind imbracamintea", Hotel Plough din Rangiora a afisat joi un mesaj in care ii informeaza pe clienti ca "Bicicleta este un obiect frumos, dar n-ar fi trebuit niciodata sa inventeze lycra! Fara pantaloni scurti lycra, va rugam.

"Mike Saunders, co-proprietar al hotelului, a declarat ca incearca sa promoveze cafeneaua hotelului drept un loc in stil vechi, pentru familii. Acesta a acriticat pantaloni scurti lycra pentru faptul ca dezvaluie prea multe "umflaturi si protuberante inestetice" ale corpului uman.

"Nu sunt impotriva lycra in general, doar impotriva pantalonilor scurti din lycra. Multi clienti sunt in varsta sau copii, si nu au nevoie sa stie atat de multe detalii despre forma cuiva", a declarat Saunders pentru the Guardian.

Acesta a precizat ca pantalonii scurti din lycra reprezinta singurul obiect de imbracaminte pe care hotelul intentioneaza sa il interzica.

"Ghetele de fotbal cu noroi sunt acceptate. Pantalonii sport, la fel. Slapii sunt acceptati".

"Pana cum, localnicii au respectat faptul ca incercam sa impunem un cod de imbracaminte astfel incat sa poata servi masa inconjurati de persoane imbracate in pantaloni", a adaugat Saunders.