Fanii serialului au dezbatut de-a lungul timpului aceasta problema: care este adevaratul erou si, prin urmare, personajul principal al serialului Game of Thrones? Daenerys? Tyrion? Jon Snow? Hodor? Se pare insa ca de fiecare data cand ne apropiem de un raspuns, scenariul ne surprinde si protagonistul nostru este ucis, scrie Quartz.

Tyrion LannisterFoto: captura ecran

O alta varianta de raspuns ar fi ca sunt mai multe personaje principale, iar pentru a afla care sunt acestea, doi profesori de matematica din Statele Unite ale Americii au decis sa transforme lumea fantastica a filmului intr-o retea sociala ce ilustreaza raportul relatiilor ce au loc intre personajele filmului.

  •  VIDEO Cum ar arata serialul Game of Thrones cu Joffrey ca erou?
  • Studiul lor, intitulat “Network of Thrones,” a fost publicat in jurnalul de specialitate "Math Horizons". Iata cum arata harta personajelor si care sunt legaturile dintre acestea, conform studiului:

    Pentru a realiza aceasta harta matematicienii au aplicat teoria grafurilor la actiunea schitata in cea de-a treia carte scrisa de George R. R. Martin,"A Storm of Swords", urmarind modul in care interactioneaza personajele.

    Legaturile sunt stabilite in functie de cat de des doua sau mai multe personaje se afla intr-un raport de vecinatate, astfel ca harta arata conexiunile de prietenie, dar si de concurenta, ce au loc intre acestea.

    Pentru a stabili care este clasamentul eroilor serialului, matematicienii au luat in considerare mai multe aspecte, precum gradul de centralitate in cadrul relatiilor dintre personaje si importanta legaturilor formate intre acestea pentru desfasurarea actiunii.

    Iata care este topul eroilor, conform acestui studiu:

    1. Tyrion Lannister

    2. Jon Snow

    3. Sansa Stark