Publicul din toata lumea, si chiar si din Statele Unite, a salutat si aplaudat o scena controversata din noul film al lui Sacha Baron Cohen, "Fratii Grimsby", in care "Donal Trump" contacteaza virusul HIV in mod accidental, scrie Huffington Post.

Scena din filmFoto: youtube.com

"Fratii Grimsby" are premiera pe 11 martie in SUA, dar filmul nu s-a bucurat de o publicitate eficienta din cauza unei decizii a Sony Pictures de a limita publicitatea comediei satirice. Studioul e ingrijorat de reactia adevaratului Donald Trump, conform surselor din industrie apropiate situatiei.

La premierea mondiala a filmului de saptamana trecuta de la Londra, The Daily Telegraph scria ca "scena cu Trump" a fost primita cu "aplauze puternice". Ziarul Metro a descris reactia publicului numind-o o "masiva aclamare". In alte parti ale Europei, s-a aplaudat in picioare. Gluma, facuta in stilul exagerat caracteristic lui Baron Cohen, se dovedeste un factor de relaxare pentru publicul din toata lumea terifiat de evolutia lui Trump, scrie Huffington Post.

Totusi, la sediul Sony de la Hollywood, scena a fost primita cu mult mai putin entuziasm. Trei surse din industrie au spus ca Sony si-a exprimat clar nemultumirea si a cerut eliminarea scenei, insa Baron Cohen, intr-un rar acord pentru un actor-producator, a avut ultimul cuvant de spus in acest film.

Directorii executivi ai studioului sunt speriati la ideea de a-l enerva pe Trump, cunoscut drept un razbunator, speriati de posibilitatea de a ajunge sa-l deranjeze pe posibiliul urmator presedinte al SUA. Filmul include acum un disclaimer ce indica faptul ca Trump nu a participat la filmari. "Daca vi s-a spus ca ei (Sony) se feresc de film datorita implicatiilor politice, v-as spune ca este 100% corect", declara o sursa pentru Huffington Post.