Cartea pentru copii "The Tale Of Peter Rabbit" a fost povestea de debut a personajului Peter Rabbit, care s-a bucurat de un succes instant in anul 1902 cand a fost publicata pentru prima data de editura britanica Frederick Warne & Co, fondata in anul 1865.

HotNews.roFoto: Hotnews

​De-a lungul timpului iepurasul Peter a fost patentat ca jucarie, iar imaginea sa a aparut pe diverse produse comerciale ornamentale, lenjerii pentru copii, accesorii si jocuri de masa, conform peterrabbitstore.co.uk.

La 70 de ani de la moartea autoarei Beatrix Potter, iepurasul Peter este primul personaj de poveste care intra in circuitul monetar britanic. Cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la nasterea autoarei, agentia guvernamentala The Royal Mint a anuntat lasarea unei serii de monede de 50pence cu chipul iepurasului Peter, scrie theindependent.com.

Editia de monede colorate este deja disponibila si va fi completata pe parcursul anului cu alte trei variante de monede colorate cu chipul personajelor de poveste create de Beatrix Potter, ce vor intra in circulatie generala anul acesta.

Designerul Emma Noble, cea care a creat seria de monede, spune ca a ales aceste ilustratii clasice deoarece persoanele autoarei de povesti pentru copii sunt foarte bine cunoscute de public, conform theguardian.com.