Exista o statistica conform careia, daca se aduna toate paharele de cafea folosite intr-un an de compania lider germana Keurig si se aliniaza, globul ar putea fi inconjurat de 12 ori, noteaza Descopera, citata de Mediafax.

Aceste cupe mici sunt fabricate dintr-un amestec de plastic si aluminiu, iar cele mai multe dintre statiile de reciclare din lume nu dispun de facilitati pentru a le recicla in mod corespunzator.

Este o tendinta extrem de daunatoare si vom avea nevoie de zeci de ani ca sa ne "lipsim" de ele, iar orasul german Hamburg tocmai a devenit primul din lume care a interzis utilizarea acestui tip de pahare de unica folosinta in toate institutiile gestionate de guvern.

"Aceste produse provoca un consum inutil de resurse si genereaza deseuri care nu pot fi reciclate si de multe ori contin poluanti din aluminiu. Cupele nu pot fi reciclate cu usurinta, deoarece acestea sunt de multe ori realizate dintr-un amestec de plastic si aluminiu", a declarat Jan Dube, de la Departamentul de Mediu si Energie din Hamburg.