Femeia-pilot in varsta de 53 de ani a finalizat un zbor de circa 27.000 de kilometri la bordul unui biplan Boeing restaurat, ce dateaza din 1942. Aviatoarea a decolat pe data de 1 octombrie de pe aeroportul din Farnborough, Hampshire, si in tot acest timp a facut numai 50 de opriri pentru alimentarea aeronavei. Dupa ce a aterizat, in urma cu cateva ore, pe aeroportul din Sydney, Tracey Curtis Taylor a postat un mesaj pe pagina personala de Twitter, declarand ca aceasta experienta a fost o adevarata aventura pentru ea, scrie bbc.com.

Tracey Curtis-TaylorFoto: captura ecran

Tracy a ales sa faca aceasta calatorie in memoria aviatoarei britanice Amy Johnson (1903-1941), unul dintre cei mai importanti pionieri ai aviatiei, conform wikipedia.org, care a fost recunoscuta de Guinness World Records, in anii 1930, pentru zborul sau de 19 zile in jurul lumii.

Tracey si-a inceput calatoria in data de 1 octombrie, decoland de pe Aeroportul Farnborough, Marea Britanie.

"A fost cea mai spectaculoasa aventura, acest zbor deasupra celor mai impresionante regiuni, precum Marea Moarta, Peninsula Arabica," a declarat Tracey pentru AFP, scrie bbc.com.

Traseul de zbor a purtat-o pe Tracey intr-o calatorie impresionanta deasupra Europeisi Asiei.

Anul trecut, in data de 10 octombrie, aviatoarea a aterizat la Bucuresti pe Aeroportul Baneasa, intampinand pe drum turbulente si vizibilitate redusa: "Nu aveam cum sa ratez tara asta despre care am auzit atat de multe lucruri frumoase de la prietenii mei englezi", a declarat Tracey, potrivit surselor ProTv.ro.

“Merita pretul, asta este ideea. Ca sa traiesti o viata extraordinara, trebuie sa platesti un pret extraordinar si sa fii obsedat de pasiunea ta. Nu ma gandesc la mine ca la o persoana obsedata, dar probabil ca asa sunt,” potrivit acelorasi surse.

"A fost si dramatic sa zbor de-a lungul coastei Indoneziei, intampinand furtuni (...) incercand sa strabat norii, ceata si ploile abundente de deasupra Muntilor Carpati," a declarat aviatoarea britanica, scrie telegraph.co.uk.