Un document medical arata ca dictatorul nazist Adolf Hitler avea un singur testicul, a scris sambata presa germana, sugerand ca exista, din cate se pare, un sambure de adevar, intr-un popular cantec britanic care spunea asta, relateaza Reuters.

Hitler, primul discurs in calitate de cancelarFoto: YouTube

Existau de mult timp speculatii ca lui Hitler i-ar fi lipsit un testicul, alaturi de zvonuri ca l-a pierdut si pe celalalt in timpul bataliei de pe Somme in Primul Razboi Mondial.

Insa un dosar medical din momentul cand Hitler a fost incarcerat dupa esecul "puciului de la berarie", organizat in 1923 la Munchen, arata ca suferea de "criptorhidism pe dreapta" - o problema genitala care apare atunci cand un testicul nu este coborat in scrot, scrie presa germana.

Insemnarile medicale, care disparusera de ani de zile, au reaparut la o licitatie in 2010, moment in care au fost confiscate de autoritati.

"Un medic ofiter experimentat a recunoscut imediat malformatia", scrie cel mai vandut ziar din Germania, Bild, citandu-l pe istoricul Peter Fleischmann, care a studiat dosarul medical.

Fleischmann nu a putut fi imediat contactat pentru comentarii.