In acest weekend, Irakul a organizat primul concurs de frumusete din ultimii 43 de ani, fara fum, alcool sau binecunoscuta proba a costumului de baie. In schimb, o frumoasa irakiana de 20 de ani, din orasul multietnic Kirkuk, a fost incoronata drept Miss Irak 2015,relateaza The Guardian.

Miss IrakFoto: Captura YouTube

Vrem sa demostram ca Irakul are o voce, ca inima sa inca bate si oamenii stiu sa traiasca”, a sustinut directorul artistic al Concursului Miss Irak 2015.

Shaymaa Abdelrahman, o tanara de 20 de ani din orasul multietnic Kirkuk, a fost desemnata Miss Irak, fiind prima care detine acest titlu in peste 40 de ani.

Sunt foarte fericita ca vad Irakul mergand spre viitor. Acest eveniment a fost urias si a pus un zambat pe fata irakienilor”, a declarat Abdelrahman.

Participatele nu au pozat ca in versiunile occidentale ale concursului de miss, ci si-au prezentat proiectele caritabile in schimb. Concursul a fost organizat astfel incat sa indeplineasca destule criterii internationale, pentru ca Miss Irak 2015 sa poata participa la Miss Univers drept reprezentanta tarii sale. Insa, paznicii inarmati cu kalasnikovuri le-au amintit celor prezenti ca Irakul este o tara distrusa de un razboi crancen cu jihadistii Statului Islamic, dar lovita si de tensiuni intre siiti si sunniti si cu o administratie corupta.

Concursul a fost amanat pentru mai bine de 2 luni, dupa ce mai multe participante s-au retras dupa ce au fost amenintate cu moartea.