Mireia Lalaguna Royo, un fotomodel in varsta de 23 de ani din Barcelona (Spania), a castigat a 65-a editie a cunoscutei competitii de frumusete Miss World, desfasurata intr-o statiune balneara din extremitatea sudica a Chinei, transmite AFP.

Miss World 2015, Mireia Lalaguna Royo (Spania)Foto: missworld.com

Studenta la Farmacie s-a impus in fata celorlalte 113 candidate provenind din intreaga lume, castigand de partea sa juriul in timpul ceremoniei de la Sanya.

"Nu as fi ajuns niciodata aici fara iubirea pe care am primit-o din partea tuturor persoanelor pe care le-am intalnit aici, si din partea oamenilor care mi-au urat noroc si care m-au sustinut de acasa", a declarat Miss World, potrivit unui comunicat de presa difuzat de organizatorii evenimentului.

"Vreau sa le arat si arat lumii ca merit titlul de Miss World si ca sper ca ii vor face pe toti sa fie mandri", a adaugat Mireia Lalaguna Royo.

Pe locul secund s-a pozitionat reprezentanta Rusiei, Sofia Nikitciuk, iar pe locul al treilea, reprezentanta Indoneziei, Maria Harfanti.

Ceremonia nu s-a desfasurat fara controverse. In luna noiembrie, autoritatile din Hong Kong au impiedicat-o pe reprezentanta Canadei, Anastasia Lin, sa se urce la bordul unei curse catre Sanya, motivul fiind faptul ca a criticat China pentru nerespectarea drepturilor omului.