Dintre toate felicitarile si imaginile facute pe tematica sarbatorilor de iarna care se pierd in mediul online in fiecare an, BBC a facut o lista cu cele mai controversate fotografii postate recent pe retelele de socializare, imagini care au starnit dispute pentru ideea din spatele lor, curajul de a le publica si mesajul socant pe care acestea il transmit.

Felicitari controversate 3Foto: captura ecran

Iata cateva dintre ele:

Desi in fotografia de mai sus sunt prezente cateva elemente care fac parte din tabloul reprezentativ al Craciunului, acest portret de familie este departe de "canoanele" traditionale. Fotografia a fost postata initial pe Instagram si repostata pe Imgur.com, unde a fost vizualizata de 2,8 milioane de ori. Cei care au criticat fotografia au facut aluzii la incest si prostitutie, altii au apreciat umorul si jocul de cuvinte.

Fotografia de mai sus a fost publicata de Michele Fiore pe pagina sa de facebook, in data de 1 decembrie - cu putin timp inainte de atacul din San Bernadino, impreuna cu mesajul "Suntem o familie americana obisnuita." Fotografia a fost, pe de-o parte, criticata pentru lipsa compasiunii fata de atacurile armate ce au loc in intreaga lume, dar, pe de alta parte, apreciata pentru patriotism.

Intitulata "Peace on earth", fotografia de mai sus este facuta la initiativa familiei Johnson din Louisiana. Desi a fost facuta "in spirit de gluma", asa cum declara fotograful familiei, aceasta imagine a starnit multe dispute in mediul online pentru incurajarea sexismului si abuzului. La aceste acuze, artista fotografa de origine americana, Hannah Hawkes, a insistat asupra aspectelor umoristice ale imaginii intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook: