Oamenii de stiinta de la Universitatea din Washington au construit modele 3D ale catorva personalitati cunoscute, precum George W. Bush, Barack Obama, Hillary Clinton, Arnold Schwarzenegger, Tom Haks, evidentiind caracteristici si expresii similare, in incercarea lor de a afla ce anume face o persoana sa semene cu sine insasi, de-a lungul timpului, conform mentalfloss.com.

Model 3D Tom HanksFoto: captura ecran

Subiectul principal al studiului realizat de cercetatori a fost Tom Hanks. In cele trei decenii in care Tom Hanks a fost una dintre cele mai cunoscute fete de la Hollywood, imaginea sa s-a schimbat aproape total, dar, cu toate astea, exista anumite caracteristici esentiale care fac ca Tom Hanks sa arate ca Tom Hanks, scrie The Atlantic.

Asadar ce face ca o persoana sa semene cu sine de-a lungul timpului? Aceasta este intrebarea centrala a stiintelor informatice atunci cand vine vorba despre simulari in realitatea virtuala si reconstructii 3D.

Tehnica centrala presupune "maparea" trasaturilor unei persoane si anticiparea modului in care expresiile se schimba, in functie de context. Astfel, ceea ce acest experiment demonstreaza este ca oricare dintre personalitatile care au fost modelate 3D, in simularea de mai jos, dupa expresiile faciale ale lui George W. Bush, isi pastreaza propriile gesturi si expresii care le evidentiaza personalitatea.

Iata mai jos o alta simulare ce a fost prezentata in cadrul "European Conference on Computer Vision" in Zurich, septembrie 2014.