Durerea este printre primele senzatii pe care le experimentam, inca de cand suntem mici, si care ne invata sa ne protejam, ferindu-ne de diverse pericole. Cu toate astea, durerea este inevitabila si, chiar daca stim ce inseamna sa avem dureri de masea, de oase sau pietrele la rinichi, in general nu ne pronuntam care ar fi "cea mai cumplita durere", iar daca o facem, suntem, bineinteles, subiectivi, conform sciencedump.com.

Ritual caracteristic tribului de bastinasi Satere-MaweFoto: Captura YouTube

In materialul video de mai jos, produs de canalul de youtube Hamish & Andy, Hamish decide sa experimenteze ceea ce este considerata a fi "cea mai cumplita durere" pe care o poate suporta o fiinta umana, conform indexului durerilor cauzate de intepaturi ale insectelor, creat de entomologul american Justin O. Schmidt.

Este vorba, mai exact, despre participarea lui Hamish la ritualul de maturizare caracteristic tribului de bastinasi Satere-Mawe din Padurea Amazoniana, ritual in cadrul caruia acesta trebuie sa isi bage mainile intr-o pereche de manusi care gazduieste o multime de furnici din specia Paraponera Clavata.

Din cauza veninului acestora, muscaturile acestor furnici provoaca dureri similare cu cele ale ranilor provocate de gloante, acesta fiind si motivul pentru care insectele sunt cunoscute si sub denumirea de "bullet ant", conform wikipedia.org.

Iata cat de cumplita este durerea provocata de muscatura acestor insecte: