Un site tehnic din Suedia a postat pe internet un clip video cu imagini ciudate si cu mesaje criptice amenintatoare, sustinand l-a primit prin posta intr-un plic trimis din Polonia. DVD-ul pe care l-ar fi primit site-ul continea un video de doua minute in care apare o persoana, imbracata intr-un costum negru ce aminteste de hainele purtate de doctorii din perioada epidemiilor de ciuma, completat de masca asemanatoare cu ciocul unei pasari si de capa neagra.

Puzzle video ciudatFoto: Captura YouTube

Imaginea este instabila, iar sunetul este deranjant. Persoana din imagine se misca putin, insa miscarile par sa aiba o semnificatie, iar cand isi ridica mana, in repetate randuri, o lumina alba fixata in manusa de pe mana dreapta clipeste de mai multe ori, relateaza DailyDot.

Atentie: Zgomot puternic

Sunetul nu este doar "zgomot alb". O analiza spectografica a dat la iveala mesaje ascunse, inclusiv aparitia unui craniu. De asemenea, imaginile includ mesaje in engleza precum "You are already dead". La o analiza se vad si imagini distorsionate care par sa arate o persoana, posibil o femeie, legata si torturata.

In imagini apar, de asemenea, linii de cod Morse si coordonate codate. Utilizatorii Reddit au incercat sa decodeze aceste indicii si au descoperit ca mesajul in codul Morse s-ar putea traduce prin "RED LIPSLIKE TENTH" iar puzzle-ul coordonatelor se traduce prin "38.897709, -77.036543" - coordonatele Casei Albe.

Se pare ca videoclipul a mai fost urcat pe Internet de doua ori pana acum, cea mai veche versiune fiind postata pe contul unui utilizator numit AETBX, iar acea versiune include un watermark pe care variantele ulterioare nu il au.

Titlul si descrierea clipului video sunt in cod binar si se traduc in spaniola. Titlul este "Muerte", care inseamna "Moarte", iar descrierea este "Te queda 1 ano menos", in traducere "Iti mai ramane un an, sau mai putin".

Daily Dot l-a contactat pe AETBX care a explicat ca o cunostinta de a sa l-a gasit "intr-un parc, in afara Spaniei" si i-a trimis fisierul online

Intrebat daca el a trimis DVD-ul site-ului suedez GadgetZZ, AETBX a negat. De asemenea, a negat ca ar fi autorul clipului.

Exista cateva teorii cu privire la autorul si scopul videoclipului.

Ar putea fi o lucrare artistica sau un puzzle ciudat gandit de cineva care vrea atentie si, daca se poate, sa dea nastere unui viral.

Ar putea, de asemenea, sa fie o campanie de marketing pentru un nou serial, film sau joc video.

Unii utilizatori Reddit cred ca ar fi un clip promo complex pentru o versiune pentru marile ecrane a romanului lui Dan Brown "Inferno". In carte, un geniu obsedat de moarte trimite un video in care apare imbracat intr-un costum similar cu cel al persoanei din clip si propovaduieste beneficiile crearii unei noi epidemie cu care sa fie redusa populatia umana. Filmul ar urma sa apara in cinematografe anul viitor.

Altii cred ca ar putea fi un promo pentru seria Sci-Fe "12 Monkeys" ("12 maimute"). Dupa cum se explica in rezumat, seria urmareste un calator in timp care s-a intors pentru a opri o epidemie mortala care ar putea distruge umanitatea.