Un copil de doi ani, o fetita thailandeza, este cea mai tanara persoana supusa inghetarii criogenice. Mai clar, creierul ei va fi conservat dupa moarte, in speranta ca ar putea fi readus la viata, scrie Playtech. Jonathan Head, jurnalist BBC, a vizitat familia fetitei in apropierea Bangokului pentru a-i intreba ce i-a determinat sa ia aceasta decizie.

CriogenieFoto: Captura Youtube.com

Camera unde Matheryn Naovaratpong si-a petrecut ultimele ultimele luni de viata era goala si alba, ornata doar cu un suportul picuratorilor care o mai tineau in viata si cu un patut, alb si el. Unica pata de culoare din aceasta incapere austera este o mica statuie budista aurie, cele cateva jucarii si un enorm portet al fetitei, aflat pe perete.

Matheryn a dezvoltat o forma extrem de rara de cancer cerebral. La varsta de numai doi ani. copila a murit. Impreuna cu parintii, medicii si inginerii medicali au luat o decizie care ii ofera lui Matheryn speranta unei alte vieti. "Din prima zi in care Einz s-a imbolnavit, mi-a venit aceasta idee de a face ceva mai inovativ pentru ea, ceva care o va putea salva, ceva la ce a ajuns cel mai recent omenirea", marturiseste tatal fetitei, Sahatorn Naovaratpong.

Ideea lui consta in a o conserva pe micuta Einz prin intermediul tehnologiei cunoscuta drept criogenizare. Corpul sau, in cazul de fata, creierul, va fi pus intr-o camera congelata bine si pastrat acolo pana atunci cand, intr-un viitor, tehnologiile medicale avansate vor permite sa o invie pe Einz. Pentru asta ii va fi creat un nou corp. Deja seamana cu scenariul Self/less.

Citeste si:

Pixwords, Jocul care a acaparat social media

Cum alegi un smartphone ieftin si bun: cinci modele pentru nevoile tale

Recomandari pentru cinefili: top filme 2015