Ruinele unei biserici coloniale din secolul al XVI-lea, acoperite de apele unui lac de acumulare aflat in statul mexican Chiapas au iesit la suprafata dupa ce nivelul apei a scazut din cauza secetei, scrie The Telegraph.

Ruinele bisericii colonialeFoto: Captura Telegraph

Din cauza secetei, debitul raului Grijalba, pe care se afla lacul de acumulare, a scazut, odata cu el diminuandu-se cu aproape 25 de metri nivelul apei din lac.

Acelasi fenomen s-a produs in 2002, iar atunci apa a scazut atat de mult incat vizitatorii au putut sa se plimbe printre zidurile daramate ale bisericii. Zona a fost inundata in 1966 cand a fost terminat barajul.

Biserica a fost construita in localitatea Quechula de catre un grup de calugari dominicani in frunte cu Bartolomeu de la Casas, care a ajuns in regiunea locuita de populatia Zoque la mijlocul secolului al XVI-lea.

Structura arhitectonica are 61 de metri lungime, 14 metri latime iar zidurile se ridica pe o inaltime de 10 metri. Clopotnita se afla la 16 metri deasupra solului.

"Biserica a fost abandonata din cauza epidemiilor de ciuma din 1773-1776", povesteste arhitectul Carlos Navarete, care a lucrat cu autoritatile mexicane la realizarea unui raport despre structura, citat de AP.