Mai multi barbati cu barba care luau parte la o sesiune foto, afisand steagul negru al clubului din care fac parte, au fost confundati de politisti cu militanti ai Statului Islamic, relateaza The Guardian. Incidentul a avut loc intr-o zona rurala din Suedia.

Membri ai clubului Bearded Villains SuediaFoto: Captura YouTube

Andreas Fransson si alti membri ai clubului Bearded Villains se aflau sambata langa ruinele castelului Brahehus din sudul Suediei cand au aparut doi politisti.

"Ne-au spus ca un motociclist a crezut ca a vazut o adunare a teroristilor Statului Islamic", a explicat Fransson.

Dupa ce li s-a explicat situatia, politistii s-au distrat si s-au urcat in masina de patrulare "cu zambete pe buza", reluandu-si activitatea.

Fransson recunoaste ca steagul clubului - doua sabii incrucisate pe un fundal negru - ar putea fi usor confundat cu cel al Statului Islamic.

"Apartinem unui club care face parte dintr-o asociatie creata in SUA numita the Bearded Villains si care lupta impotriva injustitiei, homofobiei, rasismului si opresiunii", declara suedezul.

"Steagul trece de la un club la altul prin intreaga lume si ne facem poze cu el pentru a le arata comunitatii noastre", povesteste Fransson.

"A fost un incident amuzant insa e pacat sa fim asociati Statului Islamic avant in vedere munca caritabila pe care o facem", a mai aratat acesta.