La cererea Federatiei Internationale a Automobilului (FIA), cineastul francez Luc Besson a realizat un videoclip alarmant privind copiii ucisi in trafic in timp ce merg la scoala. In fiecare zi in intreaga lume mor 500 de copii in accidente rutiere, relateaza ziarul Le Figaro, preluat de Agerpres.

Scurt metraj realizat de Luc Besson privind copii ce mor in drumul spre scoalaFoto: Captura YouTube

"Salvati viata copiiilor" - alerta lansata de FIA la 7 octombrie - are in vedere o realitate dramatica: 1,8 milliarde de copii merg zilnic la scoala iar dintre acestia peste 500 sunt ucisi in accidente de trafic.

Departe de subiectele sale favorite, Luc Besson a realizat un clip tulburator pentru a raspunde apelului lansat de presedintele FIA, Jean Todt.

Cineastul francez a realizat filmul "Save Kids Lives" la Paris si in Africa de Sud. Trei minute in cursul carora Luc Besson a filmat pe rand doua grupuri de copii, parizieni si africani, cu ghiozdanul in spate mergand in drum spre scoala.

Un mod de a arata ca problema este aceeasi, daca se strabate Parisul sau strazile sud-africane pentru a merge la cursuri.

Luc Besson este unul dintre cei mai buni regizori francezi contemporani, fiind cunoscut mai ales pentru pelicule precum “Leon”, “Al cincilea element”, “M arele Albastru” sau seria “Arthur and the Invisibles'