John Mogan, in varsta de 28 de ani, si Ashley Duboe, in varsta de 24 de ani, din Ohio, Statele Unite ale Americii, au fost acuzati pentru jefuirea unei banci dupa ce anchetatorii au pus in legatura pozele cu bani, postate de Mogan pe Facebook, cu declaratiile martorilor si istoricul penal al acestuia, scrie boingboing.net.

John MoganFoto: captura facebook

In data de 24 august, cand cuplul a jefuit o banca din Ashville, Ohio, John Mogan tocmai fusese eliberat din inchisoare pentru jefuirea altei banci din apropierea regiunii Ashville in 2010.

In data de 31 august, Mogan a postat mai multe fotografii pe Facebook cu teancurile de bani, impreuna cu prietena sa. In fotografii pot fi observate tatuajele acestuia, care se potrivesc descrierilor date de martorii jafului.

Conform raportului intocmit de agentii de politie, Mogan a intrat in banca purtand un hanorac negru si a cerut angajatilor bancii cateva mii de dolari. Raportul autoritatilor nu mentioneaza, insa, daca acesta era inarmat, conform dailymail.co.uk.

Desi politistii nu au reusit sa stabileasca rolul pe care Ashley Duboe l-a avut in comiterea infractiunii, amandoi au fost arestati, iar John Mogan a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru furt.