Universitatea din Lublin, Polonia, a importat din Japonia costume speciale care, folosite impreuna cu ochelarii ce reduc vederea la 20%, ofera purtatorilor experienta senzoriala a unei persoane in varsta. Costumul este conceput pentru a ingreuna miscarile si a pune presiune pe incheieturile membrelor, coloana vertebrala si muschi. Aceasta experienta este utila pentru studentii de la medicina, oferindu-le o perspectiva asupra felului in care se simt pacientii in varsta, noteaza reuters.com.

Costumul care simuleaza batraneteaFoto: Captura YouTube

Studentii polonezi au parte si de un centru medical construit special pentru simularea interventiilor medicale, care arata exact ca un spital. Paturile sunt echipate cu manechine pe care studenții pot practica fiind evaluati de profesori.

Profesorul Kamil Torres de la Universitatea din Lublin a declarat ca scopul acestor practici este de a oferi cea mai buna ingrijire pacientului, imbunatatind relația personalului medical cu pacinetii prin toate metodele tehnologice disponibile pe piata.

"Pacientul este cea mai importanta persoana. Trebuie sa folosim progresele tehnologice din prezent ca instrumente de sprijin in formarea personalului medical pentru îngrijirea pacienților. Dandu-le studentilor posibilitatea de a pune in practica lucrurile invatate, minimalizam posibilitatea de a comite erori atunci cand au de-a face cu pacientii reali," a adaugat acesta.

Citeste si: VIDEO Costumul care te face sa te simti ca la 75 de ani