In urma cu 31 de ani Petra Pazsitka a fost considerata decedata, dupa ce suspectul principal al anchetatorilor, in cazul deschis pe tema disparitiei acesteia, a marturisit ca a ucis-o. Aceasta a fost gasita in urma cu doua saptamani in orasul Dusseldorf, informeaza bbc.com.

Petra PazsitkaFoto: Captura YouTube

In anul 1984 Petra Pazsitka avea 24 de ani si era studenta la Facultatea de Informatica din Braunschweig. Lipsind de la ziua de nastere a fratelui sau, atat familia, cat si autoritatile locale au pornit in cautarea sa, fara succes, insa.

Anchetatorii au facut public cazul acesteia in emisiunea televizata "Aktenzeichen XY" (Dosarul XY) care avea ca subiect cazurile nerezolvate ale politiei. In 1989 un german, suspect pentru violarea si uciderea unei adolescente, a marturisit ca este vinovat pentru uciderea acesteia, iar cazul a fost inchis, conform foxnews.com.

In urma cu 2 saptamani, insa, o germanca in varsta de 55 de ani din orasul Dusseldorf a sunat la sectia locala de politie pentru a raporta un caz de furt. Aceasta s-a prezentat agentilor ca "Doamna Schneider", dar, in momentul in care i-a fost solicitat actul de indentitate pentru a completa raportul in caz de furt, a prezentat agentilor un act de identitate cu numele de Petra Pazsitka.

Aceasta a marturisit agentilor ca traieste sub o falsa identitate de 31 de ani, cand a conceput planul sau de disparitie pentru a isi incepe o viata noua.

"In ceea ce priveste motivul de disparitiei, Petra Pazsitka nu a dat nicio explicatie si a mentionat ca nu vrea sa ia contactul cu familia sa," a declarat un purtator de cuvant al agentiei locale de politie.