Cercetatorii de la Universitatea din Ohio, Statele Unite ale Americii, au descoperit ca dupa fiecare cearta cu persoana iubita, organismul produce o cantitate mai mare de grelina, hormonul care stimuleaza apetitul pentru mancarea nesanatoasa de tip fast-food, scrie askmen.com.

Conflictul in viata de cupluFoto: Captura YouTube

Legatura a fost descoperita in urma unui studiu in cadrul caruia cuplurile participante au fost puse sa ia masa impreuna si sa clarifice, apoi, o neintelegere. Participantii au fost monitorizati pe parcursul studiului, iar comportamentul acestora a fost analizat impreuna cu raspusurile date la intrebarile legate de stilul de viata si obiceiurile alimentare, precum si cu rezultatele analizelor medicale.

Datele cercetarii arata ca persoanele care au frecvent parte de neintelegeri cu persoana iubita sunt predispuse unor schimbari hormonale ce duc la aparitia senzatiei de foame si la deprinderea unor obiceiuri alimentare nesanatoase.

Cu toate acestea, Lisa Jaremka, autoarea studiului, insista pe ideea ca nu exista date care sa confirme prezenta unei legaturi cauzale intre conflictele vietii personale si supraalimentatie.