Omul, ce masinarie complexa! Oricine este de acord cu aceasta afirmatie. Dar ce este atat de special la Homo sapiens de ne face atat de unici printre animale si cum au dobandit stramosii nostri acel element special? Ultimul secol a abundat in teorii cu privire la dezvoltarea noastra ca oameni. Unele dintre acestea dezvaluie detalii despre cum traiau oamenii in trecut si despre cum au evoluat, potrivit Playtech.

Multe dintre aceste teorii au meritul lor, dar impart aceeasi prejudecata: ideea ca umanitatea poate fi definita printr-o singura trasatura sau un grup de trasaturi si ca un singur stadiu din evolutia noastra sa fie un punct de cotitura in drumul inevitabil catre Homo sapiens.

"Omul este special pentru ca isi construieste singur uneltele", a sustinut antropologul Kenneth Oakley intr-un articol scris in 1944. Maimutele folosesc obiecte gasite prin natura pe post de unelte, a explicat acesta, dar ascutirea betelor si pietrelor in scopul utilizarii acestora pe post de unelte este o indeletnicire intalnita doar la oameni. La inceputul anilor 1960, Louis Leakey a atribuit capacitatea de a construi unelte unei specii denumite Homo habilis (Omul bun la toate), care a trait in estul Africii acum 2.8 milioane de ani.

Integral pe Playtech