Cunoasterea mai multor limbi face creierul mai flexibil. De aceea, imbatranirea mintala se produce mai tarziu la bilingvi, iar boli precum dementa sau Alzheimer apar, in medie, cu cinci ani mai tarziu decat la persoanele ce vorbesc o singura limba, potrivit Playtech.

Vorbitorii unei limbi straine imprumuta perspectiva vorbitorilor nativi si se concentreaza pe aspectele predominante in felul lor de a comunica atunci cand o fac: sunt fie mai idealisti, precum germanii, fie precisi, precum englezii.

De aceea, persoanele care vorbesc mai multe limbi isi schimba perceptia asupra subiectelor de discutie in functie de trasaturile principale ale limbilor pe care le cunosc. Daca limbile sunt folosite alternativ in comunicare, vorbitorul va avea, alternativ, conceptii si implicatii diferite in comunicare. Testati in afara tarii lor, in Regatul Unit, germanii vorbitori de engleza s-au dovedit la fel de concentrati asupra actiunii precum nativii englezi.

Abilitatea de a vorbi mai multe limbi influenteaza si planul emotional. Prin urmare, exprimarea si resimtirea anumitor emotii depind de limba vorbita, iar Mia Nacamulli explica aceste avantaje in doar cinci minute, in video-ul de mai sus.