Japonia are o multime de obiceiuri necunoscute strainilor si, in afara acestora, au cateva legi care sunt considerate a fi iesite din comun din perspectiva turistilor, conform businessinsider.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai jos este topul 4 al legilor care surprind turistii, un top facut de echipa businessinsider.com pe baza unei dezbateri de pe site-ul reddit.com.

1. Fumatul este permis in majoritatea restaurantelor si barurilor, insa este interzis in majoritatea locurilor publice. Intrucat in Japonia pretul la tutun este cel mai accesibil, in comparatie cu majoritatea marilor state ale lumii, fumatul in public nu a reprezentat o problema. Insa, in urma adoptarii noilor legi, fumatul este permis in public numai in locurile special amenajate.

2. Consumul de alcool este permis in spatiile publice, mai mult decat atat exista automate de la care pot fi cumparate bere si sake, bautura alcoolica japoneza. De asemenea, se organizeaza festivaluri stradale in cadrul carora este permis consumul bauturilor alcoolice.

3. Turistii sunt obligati sa aiba pasaportul la ei oriunde merg, pentru a se putea identifica in fata autoritatilor. In caz contrar acestia risca sa fie arestati.

4. In Japonia sunt cosiderate ilegale medicamentele permise la nivel international pentru tratarea simptomelor alergice. De asemenea, pentru orice fel de medicament pe care turistii il au in posesie atunci cand viziteaza Japonia este recomandat sa aiba prescriptia medicala prin care se explica scopul detinerii si utilizarii acestora.