Un japonez in varsta de 60 de ani a fost arestat dupa ce a lovit un robot aflat intr-un magazin. Japonezul era baut si a fost iritat de un angajat al magazinului, varsandu-si apoi "of-ul" pe robotul Pepper despre care creatorii sai spun ca intelege emotiile oamenilor din jur, scrie The Telegraph.

Robotul PepperFoto: Captura YouTube

Japonezul se numeste Kiichi Ishikawa si l-ar fi lovit cu furie pe robotul Pepper care, dupa incident, se misca mai incet, iar sistemul intern de operare ar fi avut de suferit. Robotul costa aproximativ 1.600 dolari si a fost lansat anul trecut.

Robotul Pepper a fost construit in colaborare cu compania franceza Aldebaran Robotics la care grupul Softbank a preluat pachetul majoritar de actiuni in 2012. Robotul intelege 4500 de cuvinte in japoneza si creatorii sai spun ca oameni pot interactiona cu el, un lucru special fiind ca Pepper poate intelege cand "stapanul" este trist sau fericit si se poate comporta ca atare.

"Uneori spunem despre alti oameni ca sunt precum niste roboti fiindca nu ai inima, nu au emotii. Pentru prima oara in istorie ii dam unui robot inima si emotii", spunea in 2014, Masayoshi Son, seful Softbank.

Robotul foloseste camere video si senzori pentru a "citi" gesturile si a le interpreta, iar creatorii sai spun ca software-ul va putea fi actualizat si se pot instala si aplicatii, astfel incat sa devina mai "destept"

Robotul are 1,2 metri inaltime si 28 kg greutate, autonomia bateriei fiind de 12 ore. Viteza maxima este 3 km/h, iar pe piept are un touch-screen de 10 inch.